Međunarodni studentski filmski festival (STIFF)

SLUŽBENA MREŽNA STRANICAhttp://www.stiff.uniri.hr/

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut je u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Filmaktiva, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

Kroz devet godina na festivalu je prikazano preko 450 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, cilj ove manifestacije je potaknuti razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

Ulaz na projekcije je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je sufinanciran sredstvima  HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Stroom Den Haag. Festival se održava u Art-kinu Croatia.

Arhiva postova STIFF
Katalozi

STIFF 1. First and only student international film festival in Croatia (2014)

STIFF 2. A look into the future of world cinema (2015)

STIFF – On the road: PULA (2015)

STIFF 3. Rethinking reality (2016)

STIFF 4. Social issues (2017)

STIFF 5. Dreams (2018)

STIFF 6. Fear (2019)

STIFF 7. Sound Occupations – popratni program (2020)

STIFF 8. Body (2021)

STIFF 9. Play (2022)

STIFF 10. Decade (2023)