30. prosinca 2020.

STIFF 2020 – volonterska HVALA

7. STIFF održan je u posebnim okolnostima ove manje posebne godine, ali s uvijek posebno izvanrednim volonterskim timom! Jer osim uvijek divnih filmskih priča koje pričaju studentice i studenti iz cijeloga svijeta, studentice i studenti riječkog sveučilišta vrlo su važan dio STIFF tima.
Ove se godine zahvaljujemo više od 30 volonterki i volontera.
Odličan prevoditeljski tim za nas je prevodio filmove kako bismo ih bolje razumjeli; PR tim se brinuo o društvenim mrežama, objavama, snimao je i fotografirao; koordinacijski tim bio je ključan za ovogodišnji popratni program kao i za pridržavanje svih mjera.

Studentice i studenti dio su i STIFF žirija, koji je odabrao pobjednike, a
APURI studentice tradicionalno, su pod mentorstvom prof. Aljoše Brajdića zaslužne za dizajn vizuala. Ovogodišnje pobjedničko rješenje studentice Valentine Barić razradila je Ivana Geček, a posebno su pohvaljena rješenja Ivane Babić i Ivane Birkaš.

Uz same volonterske vrijednosti, volontiranjem na STIFF-u naše studentice i studenti stječu praksu i iskustvo u raznim područjima organizacije i provedbe festivala. Zato hvala i Filmaktivu i svim suradnicima.

Vidimo se sljedeće godine!

. . .


Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) pokrenut je 2014. godine u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) s ciljem predstavljanja najboljeg od svjetske recentne filmske produkcije studentskog i debitantskog filma.

Festival je organiziran u partnerstvu s Art-kinom i Radio Rožom, a sufinanciran je sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), EPK Rijeka 2020 i Primorsko-goranske županije.