29. travnja 2019.

Produžen rok za prijavu filmova na 6. STIFF


Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) poziva studentice i studente filma i debitantske autorice i autore da prijave svoje radove na šesto izdanje festivala. Rok za slanje prijava produžen je do 15. svibnja 2019. godine.

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva autorice i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-Kinu u Rijeci.

Tema ovogodišnjeg festivala je STRAH. Kroz program 6. STIFF-a diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu, ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti.

STIFF je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja stoga ovogodišnji fokus na temu “straha” nije uvjet za prijavu filmova.

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2017. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studentica i studenata filma te za eksperimentalne filmove.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

Podsjetimo, Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.
STIFF je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije.

Više informacija: STIFF