10. srpnja 2024.

11. STIFF — produljene prijave za studentske i debitantske filmove

Međunarodni studentski filmski festival — STIFF poziva studente i studentice te debitante i debitantice da prijave svoje filmove do 24.7.2024.

Prijave za natjecateljski segment trebaju se sastojati od originalnih radova koje su izradili studenti ili debitanti u različitim žanrovima: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Svi radovi ne smiju prelaziti 60 minuta trajanja i moraju biti dovršeni nakon 1.1.2022. Tematski je fokus ovogodišnjeg izdanja STIFF-a “Bijeg”, no nije nužno da filmovi odgovaraju na temu festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem FilmFreeway platforme, gdje je također moguće pročitati sva pravila prijave.

Nagrade koje STIFF dodjeljuje su one za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, kao i nagradu publike za najbolji film. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut je u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Filmaktiv, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

Kroz deset godina na festivalu je prikazano preko 500 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, cilj je potaknuti razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

Ulaz na projekcije je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

11. izdanje festivala bit će održano od 21. do 23. studenog u Rijeci.


STIFF organiziraju Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i udruga Filmaktiv.