13. listopada 2022.

UNIRI pripreme za 9. STIFF

Uz divne filmske priče koje pričaju studentice i studenti iz cijeloga svijeta, studentice i studenti riječkog sveučilišta neizostavan su dio STIFF tima.

Dok je nešto više od mjesec dana ostalo do početka 9. STIFF-a, prijave za volonterske timove još su otvorene, ali razni studentski timovi rade punom parom… APURI studentice šmirglaju dizajn, a važan prevoditeljski posao prenesen je prevoditeljskom timu FFRI studentica i studenata Prevoditeljskog studija. Naime, za odlične prijevode filmova zaslužni su upravo riječki studenti i studentice kojima je ovo praktična nastava uz mentorstvo direktorice festivala Maše Drndić, a sve pod budnim okom profesorica s Katedre za translatologiju doc. dr. sc. Petre Žagar-Šoštarić, doc. dr. sc. Anite Memišević te doc. dr. sc. Željke Macan.

Ove su godine u rad na festivalu kroz nastavni proces uključeni su i APURI animatori pod mentorstvom doc. art. Sanjina Stanića, a već se pripremaju i za rad na sljedećem jubilarnom festivalskom izdanju!

Uz sjajan filmski sadržaj, cilj je Međunarodnog studentskog filmskog festivala edukacija studentica i studenata uz praksu na terenu. Tako već tradicionalno studentice i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pod mentorstvom izv. prof. art. Aljoše Brajdića i asistentice Korine Hunjak, kreiraju i oblikuju dizajn STIFF-a, a različiti volonterski timovi s raznih UNIRI sastavnica čine neizostavan dio cijele festivalske priče!

Kroz godine, već je potvđeno, rad na međunarodnom filmskom festivalu, izvrsna je studentska prilika za stjecanje praktičnog iskustva.

Ovogodišnje izdanje STIFF-a održat će se u riječkom Art-kinu od 24. do 27. studenog 2022.


Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut 2014. godine u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, odvija se u riječkom Art-kinu.