14. lipnja 2024.

Proglašenje pobjednice vizualnog rješenja ovogodišnjeg STIFF-a!

Studentice i studenti Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna Akademije primijenjenih umjetnosti pod mentorstvom izv. prof. art. Aljoše Brajdića kreiraju i oblikuju vizualno rješenje svakog STIFF-a. I ove godine predložili su nam svoja kreativna rješenja na festivalsku temu bijega. Nakon mnogo rasprava o raznovrsnim prijedlozima umjetnička direktorica Katarina Kožul i dugogodšnja STIFF-ova dizajnerica Gea Rajić, odabrale su dizajn Ire Andree Potnar koji će predstavljati festival ove godine, godine ulaska u novo desetljeće.

OBRAZLOŽENJE:
Zbog ilustriranja bijega kao prostora kretanja koji otvara priliku za odlazak u više smjerova i potiče promatrača na različite interpretacije ovogodišnjeg tematskog fokusa STIFF-a te mogućnosti igre s perspektivom, dinamičnom kompozicijom i upadljivim koloritom, žiri je odlučio odabrati dizajn Ire Andree Potnar kao pobjednički vizual ovogodišnjeg izdanja STIFF-a.

Zahvaljujemo se svim studenticama i studentima što su se i ove godine unijeli u STIFF svojim raznovrsnim prijedlozima koji pokazuju individualnost u pristupu, gledanju i kreativnom shvaćanju.