30. travnja 2024.

11. STIFF — POZIV NA PRIJAVU ZA MEĐUNARODNU IZLOŽBU

Međunarodni studentski filmski festival – STIFF poziva umjetnice i umjetnike da prijave svoje radove na međunarodnu izložbu kao dio popratnog programa festivala.

Popratnim programom STIFF-a želimo stvoriti prostor za kritičko promišljanje, susret, edukaciju i dijalog s publikom. Izložbeni program okuplja umjetnice i umjetnike iz cijelog svijeta čijim radovima dodatno analiziramo, propitujemo i naglašavamo slojevitost tematskog fokusa festivala.

Na natječaj se mogu prijaviti radovi koji se bave temom bijega, nastali u različitim medijima – od audiovizualnih medija, izvedbi, participativnih radova, digitalnih radova (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video) do fotografija, instalacija, interaktivnih objekata i tekstualnih radova koji se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru.

Pozivamo vas da analizirate i promotrite pojam bijega u što širem smislu – potrebu za slobodom i promjenom, putovanja, prisilan bijeg, migracije, te sve metode i razloge odlaska i oslobađanja od ograničenja.
Od čega bježimo i na koje sve načine? Što ostavljamo iza sebe? Kako novonastale promjene utječu na nas? Čemu težimo ako se odlučimo na odmak od dosadašnjeg načina života, društveno zadanih normi i okoline? Je li bijeg isključivo fizički? Koji je potencijal umjetnosti i umjetničkog izričaja u izazovnim vremenima? Zanimaju nas i radovi kroz koje ćemo se baviti ne samo fizičkim, emocionalnim i psihološkim aspektima koji se vezuju s pojmom bijega, već i društvenim implikacijama povezanim s ovom temom kroz koje ćemo naglasiti važnost empatije i solidarnosti.

Međunarodnom multimedijalnom izložbom želimo okupiti različite perspektive, iskustva i mišljenja prezentirane kroz različite umjetničke radove. Koliko koristimo maštu i zabavu kao apstraktne metode bijega od stvarnosti? Pozivamo vas da autorskim radovima izađete iz svakodnevne rutine te protresete stvarnost i sadašnja ograničenja i pravila.

Rok za prijavu je 30. lipnja 2024.

Propozicije:
*prijave putem obrasca na poveznici
*poslani umjetnički radovi moraju biti originalni
*jedna osoba može prijaviti najviše dva rada ili jednu seriju radova
*umjetnička djela trebaju biti u optimalnoj rezoluciji
*ova izložba nije natjecateljskog karaktera i neće se dodjeljivati ​​nagrade
*pravo na prijavu imaju sve umjetnice i umjetnici neovisno o dobi i formalnom obrazovanju

Jedanaesto izdanje festivala održat će se od 21. do 23. studenog u Rijeci.

Za pitanja kontaktirajte nas na stiffexhibition@gmail.com.


STIFF organiziraju Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i udruga Filmaktiv.