12. ožujka 2024.

Pripreme za 11. izdanje STIFF-a

Uz divne filmske priče koje pričaju studentice i studenti iz cijeloga svijeta, studentice i studenti riječkog sveučilišta neizostavan su dio STIFF tima.

Uz sjajan filmski sadržaj, cilj je Međunarodnog studentskog filmskog festivala edukacija studentica i studenata uz praksu na terenu. Tako već tradicionalno studentice i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pod mentorstvom izv. prof. art. Aljoše Brajdića, kreiraju i oblikuju dizajn STIFF-a. Tema festivala svake godine oblikuje selektorski diskurs i definira popratni program festivala (razgovori, tribine, izložbe i radionice). Tematski fokus 2024. godine je BIJEG, konkretnije fizički, emocionalni, psihički aspekti bijega. Filmovima na tu temu želimo pružiti nesvakidašnja putovanja koja potiču razgovore o želji za slobodom i oslobađanjem od ograničenja.

Studentice i studenti kao dio nastavnog programa predložit će svoja grafička rješenja od kojeg će ono odabrano kao najbolje postati novi vizual 11. izdanja STIFF-a.

U tijeku su i filmske prijave za ovogodišnje izdanje koje će se od 21. do 23. studenog održati u Art-kinu.


Međunarodni studentski filmski festival – STIFF organiziraju udruga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci s ciljem predstavljanja najbolje od svjetske recentne filmske produkcije studentskog i debitantskog filma.