17. svibnja 2021.

STIFF 2021: POZIV UMJETNICIMA ZA IZRADU RJEŠENJA FESTIVALSKE NAGRADE

STIFF poziva sve vizualne umjetnike i umjetnice iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj izrade idejnog i izvedbenog rješenja za nagradu STIFF festivala koji će se održati od 4. do 7. studenog 2021.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Ima za cilj predstavljanje najbolje od svjetske studentske filmske produkcije. Već sedam godina posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

STIFF film festival svake godine ima drugi tematski fokus, pa su tako teme proteklih godina bile strah, snovi, zvuk itd. Ove godine posebnu pažnju dajemo tijelu. Želja nam je produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu.

Festival svake godine dodjeljuje četiri nagrade: za najbolji dokumentarni, igrani i animirani film te nagradu publike.

Neki od ključnih pojmova za razumijevanje STIFF festivala su: mladi, kreativnost, društvena angažiranost, film, eksperiment.

Rok za slanje rješenja je 1.7.2021. 

Cijeli tekst natječaja možete pronaći na linku.