06. studenoga 2021.

Izložba: U prijenosu

U petak, 5. studenog 2021., s početkom u 21.30h u Galeriji SKC održano je otvaranje međunarodne izložbe “U prijenosu” pod vodstvom kustosice Elene Apostolovski.

Izložba “U prijenosu” propituje tjelesnost i načine na koje je formirana / deformirana kroz vrijeme, virtualne i fizičke prostore kao i kako se isprepliće s ideologijama. Radovi istražuju tijela produžena u digitalnu sferu ljudskih odnosa istodobno potvrđujući ljudsku percepciju koja omogućava užitak, bol i boravljenje u prostorima imaginacije.

Izlažu: Adam Wynn (UK), Claudia Borgna (IT), Dario di Paolantonio (IT), Dora Brkarić (HR), Ghinwa Yassine (CA), Kexin Hao (CN), Lily Dean (UK), Luiza Perito (BR), Marcell Mostoha (HU), Mark Zimmerman (US), Mateja Zidarić (HR), Michael Fleming (NL), Mike Megens & Sid Dankers (NL/BE), S4RA (PT), Sean Kobi Sandoval (US)

Okupljeni autori proučavaju semiotiku pokreta u različitim okruženjima i poigravaju se idejom materijalnosti kako bi preoblikovali odnos tijela s njegovom okolinom. Zamišljaju geste kao alate otpora i povlače u centar istegnute granice naših tijela koje svakodnevica od nas zahtijeva.

O izložbi:

Zamislite nas kao tijela u stalnoj ekspanziji.
Tijela u kojima živimo mijenjaju se u digitalnom prijenosu podataka. Naši prostori rada i života su kibernetički. U virtualnoj eri navikli smo sakupljati i razmjenjivati informacije, čuvati  i razmjenjivati vlastitosti, prodavati sebe.
Ideje naše korporalnosti oblikovane su ideologijama u kojima živimo. Kultura određuje načine na koje se krećemo, u što vjerujemo, kako žudimo izgledati i kakva su naša shvaćanja društvenih normi i interakcija.
Ispreplićemo se s drugim ljudskim bićima razmjenjujući sadržaje naših osobnosti – znanja, navike, misli i emocije. Naša se tijela produžuju u vremenu, prenoseći stanično sjećanje koje su naslijedila budućim generacijama.
Mi smo tijela u kontinuiranoj promjeni stanja, oblika i značenja.

Katalog izložbe možete preuzeti niže:

Intransmission_ U prijenosu

Pročitajte o izložbi na portalu mojarijeka.


Izložba je popratni program 8. Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF-a i moguće ju je pogledati do 7. studenog 2021.