23. veljače 2024.

STIFF 2024. – Otvorene prijave

Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na 11. izdanje festivala.

Festival će se održati od 21. do 23. studenog 2024. godine u Rijeci. STIFF festival prihvaća filmove svih žanrova i tema, no posebna pozornost bit će posvećena filmovima koji odgovaraju temi festivala, a ove je godine to “Bijeg“.

Radovi koji ulaze u natjecateljski program moraju biti originalni, studentski filmovi ili debitantski filmovi svih žanrova: fikcija, dokumentarni, animacija i eksperimentalni filmovi. Filmovi mogu trajati do 60 minuta, a važno je da su dovršeni nakon 1. siječnja 2022. godine.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili s engleskim titlovima i moraju se dostaviti putem platforme FilmFreeway. Rok za prijavu i dostavu materijala je 15. lipnja 2024. godine.

Tema festivala svake godine oblikuje selektorski diskurs te definira popratni program festivala (razgovori nakon projekcija, tribine, izložbe, posebne projekcije i radionice). Tematski fokus 11. izdanja festivala bit će Bijeg, Dublje ćemo se baviti ne samo fizičkim, emocionalnim i psihološkim aspektima koji se vezuju s pojmom bijega, već i društvenim implikacijama povezanim s ovom temom. Kroz pažljivo odabrane filmove, želimo pružiti nesvakidašnja filmska putovanja koja ne samo da diraju srca publike, već i potiču razgovore o vječnoj ljudskoj želji za slobodom i oslobađanjem od ograničenja.


Međunarodni studentski filmski festival – STIFF organiziraju udruga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci s ciljem predstavljanja najbolje od svjetske recentne filmske produkcije studentskog i debitantskog filma.