14. travnja 2020.

Produžen rok prijave : STIFF 2020 – POZIV ZA UMJETNIČKE RADOVE NA TEMU “ZVUČNE OKUPACIJE”

Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom “Zvučne okupacije”. Izložba je dio popratnog programa 7. Međunarodnog studentskog filmskog festivala (STIFF) koji je ove godine posvećen zvuku kao temeljnom generatoru kako svakodnevnog tako i umjetničkog impulsa. 

Izložba “U tren oka”, Stiff 2019. (fotografkinja: Petra Šporčić)

Umjetnici čiji se radovi bave istraživanjem, mijenjanjem, interpretacijom, produciranjem ili na neki drugi način bilježe i osluškuju “zvuk svakodnevice”, dobrodošli su ih poslati na maila adresu: sound.occupations@gmail.com.

Novi ROK za slanje radova je 30. lipnja 2020.

Odabrani radovi biti će prikazani tijekom STIFF festivala (26. – 29. 11. 2020.) u sklopu izložbe Zvučne okupacije koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci.

Pravila za prijavu radova:

Prijavi je potrebno je priložiti:

1. pdf dokument u kojem su navedene naredne informacije: naziv rada, opis rada, godina proizvodnje, vaše prezime i ime, adresa e-pošte, zemlja prebivališta, vaša web stranica (ako postoji);

2. vizualne i zvučne zapise / skice / primjere / dokumentaciju rada; što nalazite potrebnim da podrobno opišete predložen rad ukoliko je veličina priloženih materijala veća od 25 MB prijenos se može izvršiti putem WeSendit.com, pcloud.com ili WeTransfer platforme te priložiti link za preuzimanje datoteka.


Radovi koje tražimo pružaju auditivno / vizualno iskustvo koji će istražiti, razigrati i obogatiti temu, poimanje ZVUKA. Centralni fokus izložbe Zvučne okupacije je na proučavanju urbanih zvučnih pejzaža, istraživanju ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice.

Kroz inovativan audio-vizualni sadržaj, objekte, instalacije, live izvedbe i performanse, eksperimentalne filmove i vizualnu poeziju i dr. pozivamo vas da kroz svoj rad alterirte ulogu zvuka i postavite ga u dominantan položaj u odnosu na sliku.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

Facebook stranica STIFFa, Internet stranica STIFFa, Internet stranica SKCa,

O programu “Zvučne okupacije” pričala je i Elena Apostolovski, voditeljica SKC Galerije. Cijeli intervju s Radia Korzo poslušajte ovdje!

Ovogodišnji 7. STIFF je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke, EPK Rijeka 2020 i Primorsko-goranske županije.