16. listopada 2019.

Počinje 6. STIFF!

U četvrtak, 17. listopada 2019. godine s početkom u 20 sati, u Art-kinu započinje šesti po redu Međunarodni studentski filmski festival i to na temu STRAHA.

6. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

Već prvog dana nas očekuje sedam fenomenalnih filmova, razgovori s autorima i gostujući program Diversions Short Film festivala.
Festival će otvoriti tri nagrađivana filma iz gostujućeg programa: All Inclusive (Corina Schwingruber Ilić), Ljudi iz opustošene zemlje (Heba Khaled) i Neobična kupka gospodina Otmara (Niko Radas).

Zatim, u 21:30 nastavlja se borba protiv straha prvim natjecateljskim blokom (programom) “Čopor” u kojem ćemo gledati po kategorijama;

Kasnonoćni razgovori, odnosno “Hot topics” započinju u 22:30. Publika će imati priliku raspravljat o filmovima iz natjecateljskog bloka “Čopor”. Pridružit će im se Jelena Pranić, producentica filma Lijane, Antigoni Papantoni, selektorica Diversions festivala, Bruno Lovrenčić, snimatelj i animator te Nebojša Zelić, profesor s odsjeka za filozofiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Dotaknut će se tema poput nacionalizma, nasilja i migracija. Također, putem Skaypea će se pridružiti i autori Niko Radas, Grzegorz Paprzycki i Ivan Đurović.

Festival će traje četiri dana i prikazati ukupno 45 filmova. Održati će se i dvije radionice, tribina, razgovori s publikom i autorima, kao i dva partija te proglašenje pobjednika ovogodišnjeg STIFF-a.

Detaljan program potražite ovdje! Vidimo se na STIFF-u!