20. svibnja 2014.

ONLINE KATALOG STIFF-A

Fotografija na naslovnici : Odnesi me ( Carry me away) , režija: Cristina Grosan; Rumunjska,

SKINI  STIFF PROGRAM 

Kroz tri dana trajanja STIFF film festivala, gledatelji će imati mogućnost vidjeti najbolje kratkometražne produkcije mladih filmaša sa svih strana svijeta, filmove do kojih nije lako doći, a  koji svjedoče o budućim smjerovima svjetske kinematografije.

 

Katalog_zaOdobrenje-1

Broj prijava(600) kao i kvaliteta  produkcija bila je više nego zadovoljavajuća što nam je omogućilo kreiranje uzbudljivog trodnevnog programa koji podijeljen u tematske cjeline (Dileme, Čudne ljubavi, Putovanja, Tišine, Gradovi i Pobune)  otvara dijalog među različitim narativima, stilovima i  pristupima filmskom izražavanju.

U glavnom natjecateljskom programu festivala prikazat ćemo 44 filma iz 24 zemalja od kojih su neki prikazivani i višestruko nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima u svijetu, a drugi će pak u Art kinu Croatia doživjeti svoju premijeru. Isto tako pripremili smo izbor od 17 eksperimentalnih igranih i dokumentarnih filmova te umjetničkih video radova  kao dio popratnog programa koji će se prikazivati sva tri dana STIFF film festivala od  17 do 21 sat u Galeriji SKC u Palachu.

„STIFF“ je prvi hrvatski  mešunarodni filmski festival koji prikazuje isključivo studentske filmske i video radove od kojih će najuspješnije proglasiti žiri festivala.

Više informacija pročitajte u  katalogu te na web sluđbenim stranicama STIFF festivala  kao i na  Facebook stranici .