01. ožujka 2016.

PRIJAVITE FILMOVE NA 3. STIFF


ENGLISH

Nakon uspješna dva izdanja i ukupno više od 3000 prijavljenih filmova iz cijeloga svijeta, STIFF – međunarodni studentski filmski festival, poziva studente filma, animacije i umjetničkog videa da svoje radove prijave na ovogodišnji treći po redu STIFF.

stiff net banner

STIFF je posvećen promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji otvaranjem uvida u radove kolega filmaša s ciljem poticanja razmjene novih ideja i prekogranične suradnje u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan s ciljem otvaranja filmskog medija prema što široj skupini publike te s ciljem upoznavanja publike sa studentskim filmovima.

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze sljedeće kategorije: Studentski igrani, dokumentarni i animirani filmove u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 01. siječnja 2014. godine.

Fokus ovogodišnjeg festivala su dokumentarni filmovi stoga se prijava na early bird rok (20. ožujak 2016.) u kategoriji dokumentarnih filmova ne naplaćuje.

Eksperimentalni film i umjetnički video studenti mogu prijaviti u kategoriji izvan konkurencije te duljina trajanja filmova ne smije preći 25 minuta. Eksperimentalni film i umjetnički video nisu ograničeni datumom nastanka.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili moraju imati osigurane titlove na engleskom jeziku te se prijavljuju isključivo preko FilmFreeway platforme: (https://filmfreeway.com/festival/StudentInternationalFilmFestivalSTIFF), screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film te će i publika imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

Festival će se održati u Rijeci od 13.-15. listopada 2016.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

FilmFreeway
Twitter @stiff_uniri
www.facebook.com/stiff.rijeka
www.filmaktiv.org