UNIRI paneli

Na sveučilišnom Kampusu na Trsatu, 2019. godine u okviru programa Susjedstva Kampus programskog pravca 27 susjedstava, Rijeka 2020 – EPK postavljeni su vanjski izložbeni UNIRI paneli. U 2021. godini Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci nastavlja s radom KKT-a te preuzima koordinaciju panela čiji je izložbeni prostor namijenjen svim dionicima Sveučilišta u Rijeci. Izložbenim panelima, potičemo razmjenu znanja te mapiramo Kampus kao mjesto okupljanja i zajedništva.

 • Ukupno 10 panela postavljeno je na šetnici prema zgradi STEPRI-ja.
 • Paneli su dvostrani čime je izlagački prostor omogućen za ukupno 20 plakata!
 • Izložbeni prostor namijenjen prvenstveno svim dionicima Sveučilišta u Rijeci, posebice umjetničko-znanstvenim projektima, kao i ostalim suradnjama i projektima, no zadržavamo pravo odabira produkcija ovisno o kvaliteti i temi sadržaja, posebice ukoliko odstupaju od načela Sveučilišta u Rijeci i Studentskog kulturnog centra.
 • UNIRI studentice i studenti slobodni su prijaviti se na godišnji natječaj SKC-a za financiranje studentskih kulturno umjetničkih aktivnosti, a jedna od stavki natječaja su upravo izložbe na UNIRI panelima
 • S obzirom da se UNIRI paneli nalaze na vanjskom području i da uvelike ovisimo o vremenskim uvjetima, zadržavamo pravo izmjene datuma postavljanja i održavanja izložbi.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

ADMINISTRATIVNA PROCEDURA: 

Smjernice za postavljanje izložbe na vanjskim UNIRI panelima na Kampusu:

 • Ispuniti obrazac rezervacije za termin barem mjesec dana ranije.
 • Desetak dana prije izložbe poslati na uvid (mailom) sadržaj izložbe/panela.
 • Na naslovnom plakatu potrebno je istaknuti logo Studentskog kulturnog centra te UNIRI-a (izuzetak su već otisnute/gostujuće izložbe s Korza).
 • Pripremiti vizual te kratki tekst o izložbi i autoru(ima) kako bi se najava mogla objaviti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama.
 • Grafičku pripremu (dizajn) kao i tisak, izlagači biraju i financiraju samostalno. Ukoliko vam je potrebna podrška pri dizajnu vizualog sadržaja plakata, SKC u suradnji s APURI studenticama i studentima stoji na raspolaganju.

NAPOMENA: Paneli na Korzu i na Kampusu istih su dimenzija te ukoliko želite da Vaša izložba gostuje i na Korzu molimo poštujte pravila koje je Grad Rijeka propisao za izlaganje:

 1. tekst na plakatima mora biti dvojezičan (hrvatski i engleski ili hrvatski i talijanski jezik)
 2. na naslovnom je plakatu potrebno istaknuti gradski grb, odnosno navesti da se izložba održava uz podršku ili pokroviteljstvo Grada Rijeke, ukoliko je tako.
 • LOKACIJA:

Kampus Sveučilišta u Rijeci – ulica Stube dr. Vande Ekl. Gledajući šetnicu na kojoj se nalaze paneli, od vrha (cesta uz ulicu Radmile Matejčić – Akvarij) prema zgradi STEP RI-ja, paneli su postavljeni:

desno (zapad) – prema zgradi Sveučilišnih odjela

lijevo (istok) – prema zgradi bolnice.

 • DIMENZIJE:

Dimenzije izložbenog prostora su maksimalno 1185×1480 mm. Preporučamo da plakati budu 10-20 mm manje od navedenog kako se ne bi izgužvali prilikom postavljanja.

NAPOMENA: U tisku dimenzije uvijek poštuj standarde A i B formata plakata. Najveći  A  format je A0,  u sirovim mjerama (bez rezanja papira ) je 840 x 1230 mm. Najveći B format je B0, dimenzija 1000 x 1414 mm.

Kako bi postav plakata na panele bio što brži i jednostavniji, molimo da se pridržavate sljedećih uputa:

Potrebno je označiti redoslijed plakata. Primjerice, na pozadinu pojedinog plakata (olovkom) upisati redni broj panela (na primjer 1D, 2D, pritom označavajući prvi panel desno, drugi panel desno i tako dalje) na kojem će se nalaziti plakat, zatim odvojiti plakate za lijevu i za desnu stranu (zamotati u dvije role) i slično.

Ukoliko vam pomaže, možete isprintati redoslijed s umanjenim plakatima i donijeti ih sa sobom/poslati nam mailom.

Sve informacije i upite šaljete na e-mailskc@uniri.hr. Upute o postavljanju izložbe na UNIRI panelima možete preuzeti ovdje.

Arhiva postova UNIRI paneli