11. studenoga 2022.

UNIRI paneli: Zdravog Tijela Duh

U petak, 4. studenog 2022. postavljena je neobično simpatična izložba “Zdravog Tijela Duh” APURI studentice Ana Marije Lončar.

“Zdravog tijela duh” serija je plakata koji slikovno i tekstualno prikazuju učinkovite metode kroz koje vodimo brigu o fizičkoj i psihičkoj higijeni održavanjem zdravog načina života.
Segmenti kojih se ova tema dotiče prisutni su na fizikalnom, nutricionističkom, društvenom, psihološkom i kulturnom planu.

U modernom dobu 21. stoljeća, sjedilački je život prevalentan i jedan od vodećih uzroka zabrinjavajućeg broja bolesti, a pravilnom brigom možemo spriječiti nepogodne posljedice kako fizičkih, tako i psiholoških tegoba.

Sve je to morilo studenticu Akademije primjenjenih umjetnosti, Ana Mariju Lončar, koja je odlučila prolaznike na Kampusu svojevrsnim ilustriranim priručnikom podsjetiti na zdrave životne navike. Cilj je izložbe na pristupačan način približiti ideju zdravijeg življenja čim većem broju ljudi, od studentica i studenata do sveučilišnih djelatnica i djelatnika, ali i svih prolaznika. Riječima same autorice, Tijelo i duh posjedujuju svi, stoga je ova tema primjenjiva na širok spektar generacija i područja djelovanja.

O izložbi riječima autorice:

Ilustrirani priručnik: Zdravog tijela duh nastoji kroz dva aktera prikazati neke zdrave životne navike. Često u požurenom i zasićenom svijetu današnjice zaboravljamo održavati svoje tijelo i svoj duh. Oba su dijela naše kompleksne mašinerije jednako važni, a uz njihove savjete za nutrinu i vanjštinu možemo lakše postići mens sana in corpore sano. Zato poslušajte kako slušati sebe i prilagoditi se potrebama svog jedinstvenog fizičkog i mentalnog sklopa.

Ana Maria Lončarić