03. rujna 2020.

Uspješno otvorena Izložba ”10 godina NANORI centra”

Na vanjskim izložbenim panelima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, u četvrtak 3. rujna otvorena je izložba “10 godina NANORI centra”. kako bi se obilježila deseta godina postojanja Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije

Na ovaj način se željelo obilježiti 10 godina postojanja Centra. Samom otvaranju prisustvovala je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za organizaciju i informatizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić, jedan od suosnivača Centra za mikro- i nano znanosti i tehnologije te pomoćnik rektorice za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva prof. dr. sc. Saša Zelenika, predstojnica centra i koautorica izložbe doc. dr. sc. Ivana Jelovica Badovinac.

Njima su se pridružili i prijašnji predstojnik Centra prof. dr. sc. Mladen Petravić, predsjednica Organizacijskog odbora Kampus kreativnog tima prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić te brojni suradnici Centra, kao i šira akademska javnost.

Rektorica Prijić Samaržija naglasila je: ”Čestitam Centru njegovu okruglu obljetnicu. To je naš prvi znanstveno-razvojni centar koji danas broji čak 9 laboratorija. Ova je izložba dokaz kako znanstveni rad također može biti i umjetnička inspiracija”.

Prof. Zelenika prisjetio se kako je prva oprema počela pristizati još 2007. godine, zahvalio je prvom predstojniku prof. Petraviću i naglasio kako je u prvih 10 godina vrlo ozbiljnom znanstvenoistraživačkom opremom opremljen NANORI centar te danas producira vrhunske kadrove.

Prilog Kanala Ri o Izložbi

Dr. Jelovica Badovinac, koja je uz prof. Zeleniku i koautorica izložbe, zahvalila je suradnicima iz Centra na suradnji i rado na ovom projektu te doc. mr. art. Darji Žmak Kunić prodekanici za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, jer su i studenti Akademije sudjelovali u dijelu izložbe ”Inspiracije iz nanosvijeta”, fotografija nastalih snimanjem mikroskopom.