24. travnja 2024.

Predstavljanje knjige “Područja signala”

U četvrtak 25. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka – Ogranak Trsat održat će se predstavljanje antologije suvremene proze Područje signala, koju je priredila ugledna kritičarka, urednica i prevoditeljica Jagna Pogačnik. Uz priređivačicu knjigu će predstaviti Saša Stanić i Mario Kolar.

Podnaslovljena kao mapiranje suvremene proze u Hrvatskoj 2000. – 2020. knjiga odgovara na pitanje koji su pisci i spisateljice, djela, žanrovi, teme i poetike obilježili prve dvije dekade 21. stoljeća, odnosno kako izgleda karta domaće suvremene proze i što ona govori o našoj književnosti i njezinim vrijednostima, a posredno i o našem Zeitgeistu? Mapirajući ovdašnji književni teren, priređivačica knjige odbacila je zastarjele kritičke alate, proširila perspektive i uvela nove metode kako bi vjernije zabilježila najsnažnije književne glasove kao signale novog književnog doba.

Novi list


Voditeljica projekta je Mihaela Kajić, studentica kroatistike Filozofskog fakulteta u Rijeci. Tribina se organizira u sklopu studentskog projekta Što je popularno u popularnom romanu?, a projekt se provodi uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci – Studentskog kulturnog centra.