13. veljače 2024.

Povodom Dana žena – poziv za izlaganje u Galeriji SKC

Galerija SKC i ove godine okuplja multimedijalne radove za izložbu povodom obilježavanja Dana žena. Pozivamo studentice i studente te mlade umjetnice i umjetnike koji se bave različitim kreativnim disciplinama i djeluju u intermedijalnom području umjetnosti da se prijave.

Natječaj je otvoren do 26.2.2024.

Kao svojevrstan osvrt svakodnevnice, izložba se bavi temom društvene misinterpretacije ženskosti nasuprot njezine stvarne pojavnosti. Izložbenim radovima želimo propitivati patrijarhalne pozicije definiranja koncepta ženskosti stoga vas pozivamo na umjetničko propitivanje autoriteta koji kreiraju i u javnom prostoru nameću retradicionalizaciju ženske ideologije istovremeno si dajući za pravo usmjeravanja moralnog kompasa društva.

Jesmo li svjesni nevidljivog, a sveprisutnog usmjeravajućeg utjecaja male gaze-a? Zašto čuvamo skupljanu frustraciju u sebi? Kako istu izražavamo putem umjetnosti? Na koji način bijes generira naše stvaralaštvo? U vremenu pasivnog otpora pozivamo vas na pokret, izražavanje, aktivaciju i borbu za jednakost.

Propozicije i način prijave

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail skc.galerija@gmail.com


SKC aktivist i ove godine donosi izlagački program u Galeriji SKC povodom Dana žena. Ulaz na sve programe je slobodan.