Izložba „Svjetovi” studentice Gaie Radić

U Galeriji SKC od ovog vikenda moći će se pogledat izložba „Svjetovi”, mlade umjetnice Gaie Radić. Otvorenje je u subotu, 16. siječnja 2021. godine s početkom u 19 sati, a posjetitelji će ju moći razgledati do 22. siječnja u radnom vremenu Galerije.

Izložba „Svjetovi” naziv je za seriju vizuala. Izvorno je nastala nakon istraživanja u kojem je autorica Gaia Radić intervjuirala dvadesetak osoba različite dobi, spola i životnih priča. Tema intervjua je bila kako vide svoj um kada bi ga morali zamisliti u obliku fizičkog prostora. Opise koje je povratno dobila, upotrijebila je kao narativni materijal za kreiranje digitalnih prikaza tih istih metafizičkih prostora. Rad na vizualima Gaia je započela prije gotovo godinu dana te ih sada izlaže u Galeriji SKC u Rijeci na svojoj prvoj samostalnoj izložbi.


Gaia Radić, devetnaestogodišnja multimedijska umjetnica rodom iz Pule. Studira na arhitekturu u Ljubljani pri Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Dosad je imala priliku izlagati na desetak grupnih izložbi, u Puli, Rijeci, Zagrebu i Karlovcu. U svom umjetničkom radu primarno se koristi digitalnim medijima, kao što su 3D modeliranje i animacija te u svom fokusu drži oblikovanje prostora.

Voditeljica projekta je Gaia Radić, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Galerija fotografija s otvaranja