Zvučni zid 2017

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnike i umjetničke grupe da se predstave samostalnim izložbama organiziranim u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi, nastali tijekom 2016. i 2017. godine. Prijava mora uključivati:
  • vizualni i tekstualni materijal u pdf formatu (kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije i projekta, vizualnu dokumentaciju),
  • kratku biografiju autora ili grupe autora podatke o autoru ili grupi autora (adresa, e-mail i telefonski kontakt,
  • specifikacije tehničkih i logističkih potreba za realizaciju izložbe.
Izložbe u programu Zvučni zid održat će se u listopadu i studenom 2017. godine, u Galeriji SKC (Palach) u Rijeci. Selekcijski žiri: Lucija Polonijo (Galerija SKC), Sara Salamon (Filmaktiv), Marina Tkalčić (MMSU Rijeka), Kora Girin (MMSU Rijeka) i Mia Krneta (studentica povijesti umjetnosti, FFRI). Prijave se šalju na e-mail: skc.galerija@gmail.com do 15. listopada 2017. Autori radova bit će obaviješteni elektronskom poštom o rezultatima natječaja. Odabranim autorima pokriti će se puni troškovi te osigurati smještaj u Rijeci. O programu: Probijanje zvučnog zida, napuštanje „sigurne“ zone obrazovanja,  težak je početak mladih umjetnika koji su još uvijek nepoznati sceni. Samostalna izložba omogućuje im adekvatnu prezentaciju javnosti kao i stjecanje određenog iskustva za formalni ulazak u različita umjetnička društva (HDLU, ULUPUH). S druge strane, šira umjetnička scena i javnost stječe uvid u nove energije i aktualnosti koje su itekako bitne za probijanje  zajedničkog kreativnog zida.  Programom se pokušava i razviti interes studentske populacije za izlagačke prakse. Izložbe u sklopu programa odvijat će se u Galeriji SKC u Rijeci. Djelovanje Galerije SKC usmjereno je prvenstveno studentskoj populaciji i mladim, neafirmiranim umjetnicima. Program Galerije SKC već četvrtu godinu za redom vode studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Program Zvučni zid podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Kategorije: