LET´S TALK ABOUT: KANE HUSBANDS

1796607_592176937541529_1360448307_n

Studentski kulturni centar, pod programom LET´S TALK ABOUT u organizaciji Kvadarta, dovodi predavača Kanea Husbandsa, kazališnog redatelja fokusiranog na pokret, fizički teatar i koreografiju.

Predavanje će se održati u zgradi Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (Slavka Krautzeka bb) dana 10. ožujka 2014. godine, u prostoriji 006 s početkom u 12:00 sati. Tema predavanja biti će Reflecting on the interculuturalism and diversity in theatre.

Kane Husbands diplomirao je europsku kazališnu umjetnost na Rose Bruford College of Theatre & Performance u Engleskoj. U suradnji s UK National Youth Theatre, bio je glavni koreograf otvorenja Olimpijskih i paralimpijskih igara u Engleskoj te će u ovoj godini koreografirati Glasgow Commonwealth Games. Koreograf je brojnih plesnih predstava. Tijekom posljednjih nekoliko godina, koreografirao je plesne kazališne komade koji su obišli više gradova u Kini, komade usmjerene na masovne ansamble u kojima se radilo na međugeneracijskoj kazališnoj praksi sa mlađim i starijim glumcima. Trenutno surađuje s UK National Youth Theatre i tvrtkom Saudi Aramco u pripremi plesne adaptacije knjige '1001 noć', koja će se predstaviti širom Bliskog istoka.