27. travnja 2015.

Završeno drugo izdanje Impulse festivala u Rijeci

Osvrtom na glazbenika Tima Buckleyja, sinoć je u OKC-u Palach privedeno kraju drugo izdanje riječkog Impulse festivala – tjedna posvećenog urbanoj glazbenoj klupskoj kulturi, koji su zajednički organizirali i producirali Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

Autori fotografija: Udruga Poligon & Maša Drndić

Program festivala u tjedan dana posjetilo je više od 1,500 posjetitelja s naglaskom na mlađoj i studentskoj populaciji, kojoj se festival inicijalno obraća, pokušavši uz zabavni karakter biti korektivom određenim negativnim (sub)kulturnim trendovima.

Od otvorenja festivala retrospektivom koncertnih plakata Igora Hofbauera i Darka Kujundžića u Galeriji SKC, preko dvije plesne predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića u Filodrammatici, tribine na temu glazbene promocije i organizacije, dva filmska naslova „FRANK“ & „PULP: a Film About Life, Death & Supermarkets”, prikazana u Art-kinu Croatia, velikog sajma ploča u Palachu te osvrta na glazbenika – glazbu se u proteklih tjedan dana željelo uvesti posvuda.

Vrhunac festivala za mnoge su bila su gostovanja japanske post-rock senzacije Mono i američkih velikana, gothic neo-folk benda Wovenhand koji su publici pružili primalno, intenzivno i katarzično putovanje u OKC-u Palach. Svi su u Impulse tjednu mogli pronaći nešto za sebe – od besplatnih edukativnih sadržaja poput razgovora o promociji glazbenog programa u društvu veterana glazbene organizacije i promocije preko kolekcionarskih događaja poput sajma ploča ili retrospektive koncertnih plakata, do uživanja u novim filmovima odabranim u suradnji s Art-kinom Croatia i nagrađivanim gostujućim predstavama Love Will Tear Us Apart / Boys Don’t Cry.

Riječka je i regionalna publika velikim odazivom i pozitivnim feedbackom nakon događanja pokazala da je program festivala prepoznat i uvelike priželjkivan. Zbog popunjenog koncerta tokyjskog benda Mono & supporting acta Helen Money (SAD) u srijedu te rasprodanog glavnog headlinera, benda Wovenhand i predgrupe Marriages u petak, Impulse je zaživio kao događaj s jasnom i nepretencioznom misijom, ali s kvalitetnim programom i ozbiljnom organizacijom.

Impulse je omogućen potporom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Sveučilišta u Rijeci, Art-kina Croatia, Odjela za kulturu Grada Rijeke, sponzora Ožujskog piva, Uniqa osiguranja d.d., Das Hostela Rijeka i hotela Jadran-Best Western. Realiziran je uz pomoć Saveza udruga Molekula, udruge Poligon, Tiskare Grafik, Cyclorama d.o.o., prijatelja festivala Dallas Music Shopa Rijeka i medijskih pokrovitelja, Novog lista i Radija Korzo.

Zahvaljujemo se svim našim suradnicima i volonterima, partnerima, sponzorima te medijima na podršci, ali prije svega svojoj publici na zaista prekrasnom tjednu.

Srdačan pozdrav od Impulse tima!

Službeni website

Facebook page