24. rujna 2021.

Za kraj Impulse festivala – predstavljanje knjige i tribina

U ponedjeljak i utorak, odnosno 11. i 12. listopada, zadnja dva dana Impulse festivala čeka nas predstavljanje knjige “Glazba za Žedno uho ” i tribina “Game Changer”.

U godini Čitanja Impulse donosi riječku promociju knjige “Glazba za Žedno uho” u izdanju glazbene knjižare Rockmark. Knjigu će predstaviti sam autor, Mate Škugor u društvu izdavača Krešimira Blaževića, a sve pod voditeljskom palicom glazbenika i novinara Luke Benčića.
Za tu priliku knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.
Naravno, nakon promocije slijedi poseban Žedno Uho dj set. Ulaz je slobodan,

Jedan od željnih ciljeva Impulse Festivala je međusobno povezivanja osoba, organizacija, dijeljenje iskustava, poticanje na razvoj i suradnju glazbene scene općenito. No, zadnjih godinu i pol dana upravo ta glazbena scena je pretrpila možda i najveći udarac kada govorimo o kulturnom sektoru. Pandemija uzrokovana virusom COVID-19 “srušila” je dosadašnje postavke i tržišnu utakmicu, ali i stvaranje i promociju glazbe na svim razinama. Koje su vidljive posljedice, kada možemo očekivati oporavak, promjene navika publike i kupovna moć, medijski prostor, primjeri prakse iz susjednih zemalja, stvaranje i promocija glazbe, nastupi uživo, dobrodošao su filter samo nekih od tema. Svoja iskustva i promišljanja će nam približiti uvaženi gosti Berislav Marszalek (direktor Entrio.hr), Ilko Čulić (glavni urednik Radio 808, Zagreb) i Ana Antonova ( dj-ica, Rijeka). Kroz otvoren pristup, razgovor i pogled u budućnost tribinu će moderirati Stjepan Gillich.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Događaji su organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.