18. prosinca 2019.

U okviru projekta “Inkluzivni kampus” održane radionice za studente “Naš kampus”

Radionica “Naš kampus” na Građevinskom fakultetu

Na Građevinskom i Učiteljskom fakultetu, održane su radionice za studente „Naš Kampus“ u sklopu projekta „Inkluzivni Kampus“.

Cilj radionica je bio da studenti predlože moguća rješenja za uređenje otvorenih prostora Kampusa. Radionice su se odvijale kroz rad u manjim grupama. U okviru radionice studenti su se kroz kratko predavanje upoznali s principima inkluzivnog i univerzalnog dizajna te projektom “Inkluzivni Kampus”.

Nakon zimskih praznika planiraju se radionice za djelatnike, o čemu će biti poslan poziv svim sastavnicama.

Rezultati radionica kao i svih faza ovog projekta biti će prezentirani po završetku projekta lokalnoj zajednici kao i široj javnosti.

Voditeljice projekta su docentice Iva Mrak i Sanja Šurdonja s Građevinskog fakulteta, a u provođenju radionica priključili su se i predstavnik Ureda za potporu studentima s invaliditetom pri Studentskom zboru i predstavnik studenata s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci Tino Vodanović (na Građevinskom fakultetu) i docentica Anita Rončević (na Učiteljskom fakultetu).

Projekt je financiralo Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus