TheateRI – ljetna škola udruge studenata germanistike “DUDEN”

TheateRI je međunarodni festival studenata germanistike (udruga USG "Duden") koji se amaterski bave kazalištem. Izvodit će dramska djela na njemačkom jeziku, a održat će se od 15. do 18. rujna 2020 u prostorijama Filozofskog fakulteta u Rijec.

Cijeli svijet je pozornica, a ove godine će baš Rijeka, usprkos pandemiji, postati pozornica i to pozornica za dramske skupine iz različitih europskih zemalja, koje svoja djela izvode na njemačkom jeziku.

Ljetna škola glume na njemačkom jeziku naziva “TheateRI”, kao glavnu temu, ima forumsko kazalište te su za sudionike škole pripremljena dva dana interaktivnih i zabavnih radionica u sklopu kojih će sudionici imati priliku sudjelovati u osmišljavanju, planiranju i izvedbi kratkih predstava.

Zainteresirani se mogu javiti na mail usg.duden@gmail.com do 13. rujna 2020.

Sudionici ljetne škole imati će priliku sudjelovati u zanimljivim i edukativnim radionicama dramske pedagogije koje će potaknuti razvitak pedagoških sposobnosti za nastavu njemačkog jezika kao i razvitak vještina na pozornici.

Pridružite se TheateRI festivalu i upoznajte se s dramskim tehnikama koje do sada još niste vidjeli.

Organizator u potpunosti preuzima troškove za smještaj i putne troškove sudionika. Organizator također osigurava obroke, dezinfekcijska sredstava i maske za sve sudionike. Predviđeni radni jezik ljetne škole je njemački, no postoji mogućnost održavanja radionica i na hrvatskom, ovisno o odazivu.


Ljetna škola glume na njemačkom jeziku naziva “TheateRI” uspješno je održana. Kako je bilo, pogledajte u galeriji.

Voditelj projekta je Marko Berberović, student FFRIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.