Skupna izložba RADNA SOBA – suradnja s Kreativnim Krkom

17. svibnja 2023

Po prvi puta Galerija SKC surađivala je s udrugom Kreativni Krk na vrijednom projektu za sve mlade umjetnike, studentice i studente. Naime, u galerijskom prostoru krčkog Decumanusa obilježeno je još jedno izdanje Prvomajskog inkubatora. Ovogodišnji koncept bio je nadogradnja prošlogodišnje izložbe »Radna soba«, projekt nastao u organizaciji Udruge Kreativni Krk s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva mladih umjetnica i umjetnika u novim i nepoznatim uvjetima rada.

Tijekom trajanja izložbe, Galerija Decumanus u Krku preuređena je u radnu sobu u kojoj su odabrane umjetnice i umjetnici provodili gotovo 24 sata stvarajući bez prethodno izrađenih skica te koristeći materijale, predmete i alate koje pronađu u sobi. Pred autore je stavljen zadatak umjetničke reakcije, drugačijeg pristupa radu u izmijenjenim radnim uvjetima te potencijalni iskorak od dosadašnjeg načina likovnog djelovanja. Kroz ovaj projekt proces stvaranja postaje dijelom izložbe a naglasak je na prezentiranju rada mladih autora i pružanju novog izlagačkog iskustva.

Ovogodišnje izdanje izložbe provodilo se u zajedničkoj suradnji udruge i SKC-a, a nakon završenog javnog poziva za izlaganje odabrano je sedam umjetnica i umjetnika koji su autorski sudjelovali u projektu: Tena Palijan, Tina Tus, Antonio Matijević, Manuela Pauk, Sarah Klešin, Lovro Mirth, Valerija Djanješić. 

Otvorenje izložbe održalo se 21. travnja u Galeriji Decumanus u Krku i izložbu je bilo moguće posjetiti do 10. svibnja 2023.


FOTOGRAFIJE S IZLOŽBE – Borut Brozović

Dio teksta preuzet je sa službene stranice novilist.hr


Projekt se provodeo uz financijsku potporu Centra za kulturu Grada Krka.

<< Povratak na arhiva posts