07. rujna 2023.

SKC predstavlja: Studentski Vrisak

Studentski Vrisak – Studentski program festivala Vrisak održat će se u petak, 8.9. u 20 sati, u book caffeu Dnevni boravak.

Popularni sajam knjiga i festival autora, Vrisak, ovog rujna već tradicionalno će se održati u Rijeci, a studentice i studenti riječkog sveučilišta imat će svoje posebno mjesto. Iako službeni programi kreću tek od nedjelje, festival starta već u petak upravo „Studentskim Vriskom“ u 20 sati u Dnevnom boravku.

„Studentski Vrisak“ jedna je od ovogodišnjih festivalskih novosti na kojem će studentice i studenti čitati svoja književna djela. Radove će predstaviti sedam mladih autora, studentica i studenata Sveučilišta u Rijeci: Anja Matić, Dalen Belić, Luka Premer, Paula Horvat, Lovro Šimek, Madhu Marie-Louise Hadžić i Katarina Bošnjak, a u čitanju pojedinih radova pridružit će im se i Dora Čiča, studentica Glume i medija.

Program će voditi profesorica i književnica Dunja Matić koja je u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci provela natječaj i odabrala najbolje studentske priče i pjesme koje će se čitati na prvom Studentskom Vrisku.

Ovaj posebni program provodi se u sklopu 10 godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci čiji se rujanski program nastavlja izložbama u Galeriji SKC.

Objava MOJA RIJEKA

Objava Art kvart


Ulaz na ovaj i sve programe 16. Vriska je slobodan, a festivalski program dostupan je na mrežnoj stranici: vrisak.vbz.hr.