23. rujna 2021.

Sara Renar svira na otvaranju Impulse festivala 2021

Osmo, jesenje izdanje Impulse Festivala održava se od 6. do 12. listopada 2021. u Rijeci. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Riječka premijera filma “One su tu” autorice Andrijana Mirna Marin, održat će se u srijedu, 6. listopada u 20 sati u Art kinu i time obilježiti početak osomog izdanja Impulse festivala. Film prati četiri kantautorice i dva bend odnosno hrabre, snažne i beskompromisne mlade žene koje same krče svoj put u glazbenoj industriji prelazeći geografske i društveno nametnute granice.

Njihove se priče isprepliću i razilaze, ali im je svima zajednička strast prema glazbi. Pričaju o diskriminaciji s kojom se susreću, klasičnom izdavaštvu u 21.st. i ulozi društvenih mreža u njihovim karijerama te iskreno progovaraju o motivaciji i inspiraciji koja tjera mlade žene da stvaraju glazbu. Ulaznice su dostupne u ograničenom broju (25kn).

U srijedu 6. listopada 2021. s početkom u 21:30 na botelu Marina, zagrebačka kantautorica Sara Renar glazbeno će otvorit 8. Impulse festival.

Sara dolazi promovirati svoj posljednji studijski album “Šuti i pjevaj”. Album je objavljen u izdanju Croatia Records u proljeće ove godine, a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri. U prodaji je samo 100 ulaznica (40/60kn).


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Događaji su organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.