13. studenoga 2018.

RAZGLED(NICA) – 27 susjedstava Kampus

Kampus kreativni tim  u okviru programskog pravca 27 susjedstava (Rijeka 2020) nastavlja s upoznavanjem sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom  Sveučilišnog Kampusa i to putem vođenih tura kroz sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 16. studenog s početkom u 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus.

susjedstvo

 

Program jesenske Razgled(nice) započinje u 15.30 sati ispred restorana Kampus i nastavlja se laganom šetnjom uz vodstvo kroz Studentsko naselje (SC) do Građevinskog fakulteta  prema Odjelu za Matematiku te završava na Učiteljskom fakultetu. Nakon razgibavanja tijela i uma slijedi opuštajuće druženje uz zakusku i glazbu, i to na samom vrhu Kampusa (Caffe bar Akvarij) s kojeg se pruža panoramski pogled na Rijeku. Dobrodošli su svi  željni uvida, razgledavanja i otkrivanja Kampusa u dobrom susjedskom raspoloženju.

RAZGLED(NICA) Kampus

16. studeni 2018. s početkom u 15:30, Ulica Radmile Matejčić 5 ( Restoran Kampus)

Program:

  • 15.30  Okupljanje u Akvariju uz osvježenje
  • 16.00  Pozdravni govor-  prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić i dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić
  • 16.10 – 16.40 Studentsko naselje (SC) – razgledavanje Restorana Kampus i paviljona za studentski smještaj, uživanje u panoramskom pogledu s krovne terase Studentskog centra. Voditelj: upravitelj Studentskog naselja „Trsat“: Dalibor Božić
  • 16.50 – 17.20 Građevinski fakultet – Posjet Hidrotehničkom laboratoriju koji je opremljen za eksperimentalni rad u općoj mehanici fluida, tečenju, međudjelovanju vode i sedimenata, hidrologiji površinskih i podzemnih voda, hidrauličkim građevinama, hidrodinamici valova i transportu sedimenata. Voditeljica: dr.sc. Ivana Sušanj Čule.
  • 17.30 – 18.00 Odjel za  matematiku – Predstavljanje aktualnih istraživanja Odjela za matematiku te vođeno razgledavanje izložbe IMAGINARY – čarobna matematika“ Voditeljica : dr. sc. Andrea Švob
  • 18.10- 18.40 Učiteljski fakultet – Razgledavanje izložbe studentskih radova, šetnja kroz predavaonice i radionice u okviru sastavnice. Voditelj: dr. sc. Marinko Lazzarich
  • 19:00 – 20,30  povratak na terasu Akvarija,  druženje uz zakusku i koncert  – acoustic duo Mateo Resman i Alen Mančić

——————– 
Sveučilišni Kampus dio je programa 27 susjedstava koji nastaje u sklopu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe, stvarajući neformalne mreže inter-susjednih kulturnih aktivnosti i nove društvene centre. Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.

Sveučilište u Rijeci je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim (KKT) u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica  asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim, Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki.

Dugoročni cilj djelovanja inicijative (KKT) je otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih projekata i događaja na Kampusu.