30. kolovoza 2019.

Putujući znanstvenici sudjeluju u manifestaciji Baltazar na Gradini

Udruga studenata biotehnologije sveučilišta u Rijeci – USBRi osmislila je projekt “Putujući znanstvenici” koji se odvija u okviru programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Putujući znanstvenici

U nedjelju 01.09.2019. godine od 16:00 do 21:00 sat “Putujući znanstvenici” gostuju na tematskoj manifestacij – Baltazar na Gradini koja je inspirirana činjenicom da je grad Rijeka poslužio kao nadahnuće tvrocima crtanog filma za kreiranje slavnog Baltazargrada.

Baltazar na Gradini

Omiljeni profesor svake godine u fokus stavlja popularizaciju znanosti i u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i znanstvene teme donosi u javni prostor.

Posjetitelji Ljeta na gradini imaju prilku sudjelovati u čudesnom svijetu znanosti i proučiti brojne zanimljive teme prilagođene svim uzrastima pritom prezentirane na inovativan način.

Predavačice i predavači sa Sveučilišta u Rijeci i ove su godine izabrali zanimljive teme kako bi znanost približili svima koji su zainteresirani, a u program su uključeni studenti i studentice, udruge, institucije te brojni relevantni sudionici koji su svoj rad posvetili popularizaciji znanosti.

Kreativno učenje za cijelu obitelj, ususret novoj školskoj godini, bit će izvrsna uvertira u novi jesenski početak i odličan zaključak ljetnih aktivnosti.

Vidimo se na Gradini!

Ukoliko ne stignete popratiti “Putujuće znanstvenike” ovaj vikend, možete to učiniti i sljedeći, u subotu 07.09.2019. također na Trsatu u sklopu Malik fest-a od 16:30 do 18:30 sati.

Projekt „Putujući znanstvenici“ sufinancira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus.