24. svibnja 2019.

Prvi ciklus “Pametnih STEM radionica”

U srijedu 12. lipnja 2019. s početkom u 12 sati, Centar za mikro- i nanoznanosti i tehnologije organizira prvi ciklus “Pametnih STEM radionica”.

Predavanja (Odjel za matematiku; predavaonica O-036, 3. kat) će se održati u zgradi sveučilišnih odjela na kampusu na Trsatu (Radmile Matejčić 2). Radionice će se također održati u zgradi sveučilišnih odjela, ali u prostorima Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije.

Projekt “Pametne STEM radionice” odvija se u okviru programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.
Cilj je kroz radionice djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 do 15 godina) te širu javnost upoznati s osnovama rada na STEMI robotima te osnovama 3D tiska i skeniranja.
Održat će se i popularno-znanstvena predavanja na temu pametnih tehnoloških rješenja, korištenja svjetla u biomedicini i terapiji, o imunologiji te o ulozi STEM područja u demokratskom društvu.
Svi involvirani znanstvenici imaju dugogodišnje iskustvu u znanstvenom i nastavnom radu te popularizaciji znanosti.

U planu su ukupno 4 ciklusa, a na posljednjem, predviđeno je najaktivnijem polazniku ili polaznici pokloniti STEMI heksapod robot!

Raspored “Pametnih STEMI radionica”

Projekt „Pametne STEM radionice“ financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus.