21. svibnja 2019.

Proljetna RAZGLED(NICA) susjedstva Kampus

Razgled(nica) 31.5.2019. Kampus (Akvarij) 15:30h
Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 31. svibnja s početkom u 15.30 sati priključe 3. Razgled(nici) odnosno prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus.

Kampus kreativni tim (KKT) u okviru programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastavlja s upoznavanjem sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom Sveučilišnog Kampusa i to putem vođenih tura kroz sastavnice Sveučilišta u Rijeci.

Ovu odličnu praksu KKT je započeo još 2018. godine s događajem “Bolje vas našli“, a nastavili s Razgled(nicom).

Na ovaj način prezentiramo buduće programe, prostore za druženje, upoznajemo se, ali i umrežujemo sastavnice sa susjedima i ostalim potencijalnim partnerima.

Program proljetne Razgled(nice) započinje u 15.30 sati okupljanjem u restoranu Akvarij na Kampus i nastavlja se laganom šetnjom uz vodstvo do STEP RI-a, zatim kroz Akademiju primijenjenih umjetnosti do Filozofskog fakulteta te završava na Odjelu za informatiku uz razgled superračunala BURA. Potom slijedi opuštajuće druženje uz zakusku i glazbu i to na samom vrhu Kampusa (Caffe bar Akvarij) s kojeg se pruža panoramski pogled na Rijeku.


Predviđeni program:

15.30 sati Okupljanje u Akvariju uz osvježenje
16 sati Pozdravni govor prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić
16.10-16.40 sati STEP RI – razgledavanje prostora i predstavljanje programa koji se besplatno održava. Voditelj: Direktor Boris Golob mag. ing.
16.50-17.20 sati Akademija primijenjenih umjetnosti – razgledavanje zgrade Akademije primijenjenih umjetnosti te pripremljene izložbe. Voditeljica: izv. prof. Ingeborg Fulepp mag.art., mr.sc.
17.30-18 sati Filozofski fakultet u Rijeci – predstavljanje događanja na Filozofskom fakultetu. Voditeljica: dekanica dr. sc. Ines Srdoč Konestra izv. prof
18.10-18.40 sati Odjel za informatiku – BURA – razgledavanje Odjela za informatiku uz prezentaciju superračunala BURA. Voditelj: dr. sc. Vedran Miletić prof. mat. i inf.
19-20.30 sati povratak na terasu Akvarija, druženje uz zakusku i koncert – Marijana Varašanec uz pratnju

*Napomena: Zadržavamo pravo izmjene programa i vremena