26. studenoga 2019.

Projekt “Putujući znanstvenici” sudjelovali na stručno-znanstvenom interdisciplinarnom skupu STEM: DANAS za SUTRA 2

Putujući znanstvenici na stručno-znanstvenom interdisciplinarnom skupu STEM: DANAS za SUTRA 2.

Na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci uspješno je održan stručno-znanstveni interdisciplinarni skup STEM: DANAS za SUTRA 2.

Cilj ovog skupa je popularizacija znanosti i poticanje razvoja kritičkog razmišljanja u djece predškolske i rano školske dobi. Uz to cilj je i usmjeravanje djece prema STEM područjima, odnosno stvaranje društva znanja. Već drugu godinu uspješno povezuju odgojno-obrazove djelatnike i znanstvenike koji zatim uspješno educiraju najmlađe.

Upravo na ovom skupu s istim ciljevima, sudjelovao je i projekt “Putujući znanstvenici“.

Putujući znanstvenici su za najmađe pripremili radionicu “Znanstveni štand Putujućih znanstvenika“.
Djeca su na radionici naučili kako i zašto sok od kupusa može promijeniti boju, zašto je bitno prati ruke sa sapunom te još mnošto pokusa koje na kraju mogu i sami doma ponovo izvesti!

Ono što je bilo ovoga puta drugačije su predavanje i radionica “Tko je znanstvenik u obitelji?
Aktivnosti je prisustvovalo čak trideset i dvije studentice Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Na predavanju su dobile uvid u način na koji znanost približavamo djeci, a imale su i zadatak osmisliti kako naučene pokuse uključiti u razrednu nastavu.

“Projekt “Putujući znanstvenici” (su)financiralo Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus”