11. ožujka 2014.

PROGRAM IMPULSE FESTIVALA

ImpulseCoverPageDatum-FinalPOGLEDAJ PROGRAM

 Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta.

Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala od (ponedjeljka 17.03 do srijede 26.03.) kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, likovna umjetnost, tribine) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala, a promišljanje glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na koncertnu i klupsku kulturu.

U duhu toga tu je i slogan, Music is everywhere, koji na jednostavan i međunarodni način komunicira, ali i zaokružuje programsku shemu festivala.

Impulse je ujedno i projekt kojim započinje suradnja između udruge Diston i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i organizatori Impulse festivala.

O ORGANIZATORIMA:

SKC_Logo_FINStudentski Kulturni Centar Sveučilišta u Rijeci – SKC

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci osnovan je krajem akademske godine 2012/13. Osnovni ciljevi SKC-a su : programsko i prostorno ujedinjene postojećih studentskih aktivnosti u umjetnosti i kulturi, jačanje studentske kulturne produkcije, promocija kulture s ciljem većeg uključivanja studenata u kulturne manifestacije te edukacija iz područja kulture i umjetnosti. SKC će navedene ciljeve realizirati organizacijom vlastitih kulturnih projekata što uključuje i suradnju sa kulturnim udrugama i ustanovama, te potporama studentskim kulturnim projektima.

 

distune logoUdruga Diston-Distune promotion

Udrugu Diston čine skupina riječkih entuzijasta, i primarni cilj je obogaćivanje kulturnog prostora grada Rijeka  ali i šire kroz program koji obuhvaća široki raspon kad je riječ o glazbi, filmu, književnosti, likovnoj umjetnosti…

 

Od samog osnutka (jesen 2010.)  realizirano je preko 70 programa koji se mogu svrstati pod zajedničke nazivnike:

  • “Distune vam predstavlja… ” – serija koncerta domaćih i inozemnih glazbenika,
  • “EPIC PROBLEM” –  periodični festivali alternativne glazbe
  • “Kino Koncert” – filmsko-glazbeni program,
  • “Summer Edition” – serija ljetnih glazbenih večeri koja produžuje uhodanu sezonu programa “Distune vam predstavlja…”

Svi navedeni programi nisu vezani niti za jedan klupski prostor, već se prednost daje ambijentu, cjelokupnom dojmu i atmosferi, i konačno, maksimalno učinku u spoju glazbe, prostora i publike. Upravo taj detalj Distune promotion ističe kad je riječ o samoj realizaciji programa.

partneri u provedbi programa: Sveučilište u Rijeci; MMSU Rijeka; Dis-patch kolektiv Beograd; Glazbeni centar Rijeka; Fade In ; Omladinski hostel Rijeka; Grad Rijeka-odjel za kulturu; Korzo.net; udruga Poligon; Surogat doo;  Art-kino Croatia; Wiener osiguranje Vienna Insurance Group; Udruga RARE Vinkovci; SU Molekula; Peek& Poke; MojaRijeka; Radio Korzo; Raveologija

prijatelj festivala: festival TRESK,Ljubljana

 

FESTIVALSKI PROGRAM