26. svibnja 2021.

Proglašenje pobjednika Fotomaratona riječkom industrijskom baštinom

U ponedjeljak 24. svibnja u Galeriji principij, održalo se otvorenje izložbe “Fotomaraton riječkom industrijskom baštinom“.

Izloženo je 37 fotografija čiji su autori sredinom ožujka sudjelovali na fotomaratonu riječkom Tvornicom papira. Fotografirali su prema trima temama – tvornica, voda i sjećanje i prijavili više od 150 fotografija. Time su obilježili 200 godina od osnutka Tvornice papira.

Žiri, prof. Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka, prof. dr. sc Julija Lozzi Barković, predstojnica Centra za industrijsku baštinu i Kristina Pandža, vanjska suradnica Centra odabrali su pobjednike, ali izdvojili i radove koji su zaslužili pohvale.

  1. nagrada – Renata Šimac, Vodi me
  2. nagrada – Neda Čamić Prpić, Život uz rijeku
  3. nagrada – Biljana Pantelić Adžaga, Fuzija

Pohvaljeni radovi:

  1. Boris Štih, Vodena geometrija
  2. Dario Dorčić, Brojač okretaja 
  3. Dragan Valković, Tvornica sreće 
  4. Đoko Glušica, Otišli svi 
  5. Emilijana Orbić, Na rubu 

Izložbu je moguće pogledati u Galeriji Principij, Pod voltun 4 od 10 do 13 i 17 do 20 sati, do 29. svibnja 2021., a u pripremi je i online izložba radova!


Projekt „Fotomaraton riječkom industrijskom baštinom“ (su)financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus.

Tekst: Centar za industrijsku baštinu