13. svibnja 2019.

Poziv na radionicu: “Predstavljanje aktivizma kroz neformalno učenje”

Predstavljanje aktivizma kroz neformalno učenje
U petak, 24. svibnja 2019., na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Sveučilišna Avenija 4 (prostorija 401, 4.kat) od 12:00 do 15:00 sati održavat će se radionica “Predstavljanje aktivizma kroz neformalno učenje” u sklopu Smoqua – 3. Festivala queer i feminističke kulture u Rijeci.

Jeste li zainteresirani/e saznati više o neformalnim načinima učenja i prednostima koje za vas donosi?  Želite saznati više o neformalnom obrazovanju kao alatu za promicanje inkluzivnosti LGBTQIA + spektra?

Putem ove radionice možete sebe doživjeti iz potpuno nove perspektive, istodobno poboljšavajući vlastite vještine o aktivizmu i LGBTQIA+ spektru koristeći različite neformalne alate (body work, medije, igre, rasprave). Također, možete se okušati u individualnom radu, radu u parovima ili u manjim grupama. Radionica će se izvoditi na engleskom jeziku.

Ispitat ćemo postojeće normative vezane uz temu i razmijeniti mogućnosti za nova internacionalna iskustva mladih ljudi kroz edukacijski program Erasmus+. Voditeljica će biti Aikaterini Manousaki (Cathy) iz Grčke, iskusna youth trenerica, facilitatorica, edukatorica za ljudska prava i medije. Obrazovala se na Filozofskom fakultetu, a dijeli strast za osnaživanjem ljudi, posebno mladih, i za ostvarivanjem njihovih potencijala. Osnivačica je Active Rainbow-a edukacijske platforme koje se bavi pitanjima ljudskih prava i LGBTQIA + spektra.

Za sudjelovanje molimo pošaljite prijavu na e-mail: czsrijeka@gmail.com.

Svi i sve su dobrodošli/e, čekamo vas! 

Radionicu je financiralo Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus.