24. travnja 2018.

POZIV: Fotografiraj Kampus

 

vintage-wedding-photographer-paris-3

„POZDRAV IZ …“ – obilježavanje Europskog dana susjeda – 25. svibnja 2018. godine

Zadnjeg petka u svibnju obilježava se Europski dan susjeda. Naša će se susjedstva (programski pravac 27 susjedstva, Rijeka 2020) ove godine uključiti u proslavu slanjem posebno izrađenih razglednica s pozdravima i porukama na adrese europskih institucija i partnera diljem Europe. Projekt pod nazivom „Pozdrav iz…“ bit će prvi zajednički istup naših susjedstva prema Europi.

Ideja obilježavanja dana susjeda pokrenuta je 2000. godine kako bi smanjila izoliranost i usamljenost kao posljedice brzog življenja i usmjerila pogled na solidarnost i susretljivost susjeda, te njihovu predodređenost jedne na druge. Danas se Europski dan susjeda obilježava u 1450 gradova i mjesta u više od 36 europskih zemalja s više od 30 milijuna sudionika.

Želja nam je da se ovaj događaj obilježi na jedinstven način slanjem razglednica koje predstavljaju naše susjedstvo –  Kampus – na imena osoba i/ili institucija diljem Europe.

U tom smislu molimo Vas da nam pošaljete svoje autorske fotografije koje promatraju područje Kampusa kao susjedstvo. Teme fotografija mogu biti različite, ključno je da njima odašiljete poruku s kojom želite obratiti pozornost na vašu sredinu, na neki problem, a ne samo na lijepi pejzaž iako su i lijepi pejzaži dobrodošli.

Uz fotografiju obavezno napišite lokalitet i opišite situaciju koju predstavlja, ime i prezime autora/ice. Fotografije pošaljite najkasnije do 5. svibnja 2018. Fotografije možete poslati mailom ili putem WeTransfera – https://wetransfer.com/ na mail masa.drndic@uniri.hr

Nakon izbora najboljih fotografija, EPK 27 susjedstva tim preuzima na sebe dizajn, pripremu i tisak. EPK Rijeka 2020 osigurat će i potrebne poštanske markice i dostaviti pakete razglednica koje ćemo potom slati Europskim susjedstvima, sestrinskim gradovima i općinama ali i našim obiteljima i  prijateljima.