23. rujna 2021.

Paper Tigers i Ochi – tri glazbene poslastice trećeg dana Impulse festivala

U sklopu osmog (jesenjeg) izdanja festivala u goste nam dolazi distorzijski punk / post-hardcore paket – riječki bendovi, Paper Tigers i Ochi te Žen. Koncerti će se održati u petak, 8. listopada 2021. s početkom u 20 sati u The Beertiji i botelu Marina. U prodaji je samo 100 ulaznica.

Paper Tigers su alternativni/punk/rock sastav koji se okupio krajem 2017. godine idejom trojice kolega i prijatelja s lokalne demo scene. Želja za svirkama te stvaranjem glazbe bio je i ostao glavni pokretač svih članova benda. Filozofija od koje polaze je DIY, iskrenost i jednostavnost.
Kao i utjecaji samih članova benda i EP je protkan raznim žanrovima glazbe sa osnovom u punk-rocku. Kroz 4 pjesme na EP-u izviru utjecaji pop glazbe, metala, hardcore-a te se s tim na umu, bend ne izjašnjava u jednom od navedenih glazbenih pravaca već smatra svoju glazbu alternativnom.

Buka, tremori i distorzija upakirani u bend. Ochi su novo ime u riječkim glazbenim krugovima. Iza sebe imaju friško izdanje – EP “Tremor” izdan za Geenger Records. Tremor je kolaž tišine, melankolije, glasnih refrena i razbijanja stakla.
Bend je žanrovski koktel grungea, post-hardcorea i stonera. Njihova je glazba topla preporuka fanovima alternativne glazbe 90-ih, bendova kao što su Deftones, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Muse.

Na Impulse Festival vraća nam se audio vizualni sastav ŽEN. Gošće prvog izdanja festivala ovoga puta dolaze s aktualnim singlom “Uroni u san” u najavi svog četvrtog albuma. Naravno, uz još poneku novu pjesmu, publiku će počastiti i presjekom s dosadašnjih albuma. Paluba botela je idealna za ljuljuškanje kroz pjesme poput “Iskrenost je posebna”, “Voda” i druge. Ograničen broj ulaznica već je u prodaji po cijeni od 50,00 kn, a ukoliko ih ostane na dan koncerta, cijena se penje na 70,00 kn.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Događaji su organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.