05. studenoga 2019.

Na četvrtoj Razgled(nici), uspješno smo razgledali Sveučilišne odjele!

Razgled(nica) Sveučilišnih odjela

U ponedjeljak 04. studenog 2019. s početkom u 16 sati, održala se još jedna Razgled(nica) – vođena tura razgledavanja susjedstva Kampus!

Ovom prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus nazočili su i stariji i oni malo mlađi.

Druženje je započelo pozdravnim govorom prof. Rajke Jurdane Šepić, predstavnice Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima (KKT).

Zatim smo posjetili Kabinet vještina, gdje su Petra Volf Žiković i studentica šeste godine medicine Kristina Božičević predstavile svoj projekt KPR Kiosk, s kojim sudjeluju u Festivalu susjedstva Kampus u okviru programskog pravca 27 susjedstava, projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Osim toga, posjetiteljima su demonstrirale kroz edukativne materijale te na lutki osnovne vještine kardiopulmonalne reanimacije.

Odmah nakon toga, posjetitelje je dočekala profesorica doc.dr.sc. Ivana Jelovica Badovinac s Odjela za fiziku. Posjetitelji su dobili priliku saznati sve o elektronskoj mikroskopiji. Profesorica Jelovica Badovinac također je prikazala uzorke snimljene na mikroskopu.

Za kraj posjetitelji su vidjeli Odjel za biotehnologiju. dr.sc. Željka Peršurić, i kolegica okupljenima su dali kratak uvid u svoj projekt „U potrazi za super voćem našeg kraja- zaboravljena „drenjula““. I ovaj projekt je također dio Festivalu susjedstva Kampus u okviru programskog pravca 27 susjedstava, projekta Rijeka 2020 – europska prijestolnica kulture. Sudionici su naučili poneku informaciju o obradi drenjule, a potom je uslijedila i degustacija proizvoda od drijena (marmelade, likeri i slično) koje su izradili u okviru projekta.

Iskoristili smo vođene ture, kako bi prezentirali buduće programe, ali i prostore za druženje te najvažnije, približili sveučilišni Kampus na Trsatu građanima.

Vidimo se na sljedećoj Razgled(nici) koju će, naravno, organizirati KKT u okviru programskog pravca 27 susjedstava, projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture!