Mračno je u šumi u suton

16. siječnja 2023

Silvano Drpić: Mračno je u šumi u suton
Samostalna izložba
Galerija SKC, Kružna ulica 6
Otvorenje: 13.1.2023. u 20 sati

“Mračno je u šumi u suton” izložba je slika i poezije mladog autora Silvana Drpića nastalih u potrebi za bojanjem i oslikavanjem mentalnog i emocionalnog stanja umjetnika. Autor ovom izložbom opisuje stanje mirnoće koje osjeća nakon oslikavanja ili opisivanja sebi nejasnih pojava u svojoj okolini ili svom mentalnom stanju. Serijom radova autor želi ukazati na svoj osjećaj bezbojnosti u društvu, ali i na to kako on doživljava utjecaj društva na pojedinca. Bogati kolorit i intenzivne boje koristi kao metaforu za iskustva, emocije, zapažanja i rast. Kombinacijom slike, poezije i pokreta stvara poseban ambijent kroz koji analizira vanjski svijet i iskustva koja ga oblikuju.
Na otvorenju izložbe održan je i performans u kojem autor ulazi u interakciju s publikom koristeći svoje tijelo i slikarske boje.

Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja 2023., a radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

O AUTORU: Silvano Drpić završava studij strojarstva u Rijeci, međutim osim svoje profesionalne karijere bavi se i amaterski: performativnim praksama – s Hanom Stojaković istražuje medij filma u svom prvijencu “Posvećenje proljeća” koje je premijerno prikazano na “Liburnia film festivalu”, dio je amaterskog kazališta “Zarja” u Celju gdje koreografira predstave, također slika i piše poeziju i prozu kako bi sebi bolje objasnio svijet. Do sada je izlagao u Slobodnoj galeriji Joakima Rakovca. Pored toga strastveni je planinar i istaživač.
Vizual: Hana Stojaković

Fotografije: Marina Pavlić

FB događaj

<< Povratak na arhiva posts