Lovac/Lovina

Studentice Tanita Marija Ceranić i Klara Punjek, za svoj završni rad na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije pri APURI, odlučile su napraviti kratku stop animaciju pod nazivom Lovac/Lovina.

Studentice žele kroz svoj rad skrenuti pozornost na društveni problem o muško ženskim odnosima i razini ravnopravnosti spolova u našem društvu. Cilj im je podignuti svijest o obiteljskom nasilju i nasilju u vezama te to prikazati kroz metaforu lova/krivolova  - lovca i lovine, predatora i plijena – nasilnika i žrtve.

Ručno će izraditi scenografiju i lutke koje će predstavljati likove. Pritom će koristiti materijale poput stiropora, papira, ljepila, akrila, boje u spreju, vunu, ubrane grančice, lišće i mahovinu. Što se tiče lutaka (lovac, utjelovljenje smrt – žena i srna) iskoristiti će postojeće lutke s pomičnim zglobovima, njima će izmijeniti izgled, drugačijom odjećom, sprejem i pastelnim olovkama.


Studentice Tanita Marija Ceranić i Klara Punjek uspješno su ručno izradile scenografiju i lutke koje su predstavljale likove. Koristile su materijale poput stiropora, papira, ljepila, akrila, boje u spreju, vunu, ubrane grančice, lišće i mahovinu. Lutkama; lovcu, ženi i srnai promijenile su izgled drugačijom odjećom, sprejem, vunom, takninama i pastelnim olovkama.

Radnja su smjestile u šumu, a fotografiranjem pojedinih kadrova i postepenim pomicanjem lutaka stvorile su animaciju od 12 kadrova po sekundi u trajanju od 3 minuta.

Voditeljica projekta je Klara Punjek, studentica APURIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.