Monodrama Zemlja Vukova (Lika) / premijera i prva repriza

Zemlja Vukova, autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić dviju prijateljica, kolegica i vještica. Ideja se, kažu Tonka i Gala, rodila jedne obične subotnje večeri, uz čašicu crnog vina i toplih razgovora te je tijekom proljeća 2020., nastala predstava.

Autentično njihova s velikom dozom međusobnog povjerenja.

Predstava se bavi se onim što Vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na sudbine tri Ličanke u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda, a one je vole zvati drama s prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima.

Zemlju Vukova, njezinu debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu. Tonka dolazi iz Gospića, završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Rijeci. Ima crnu neukrotivu kosu, prezire rat i najviše od svega za rođendan bi voljela dobiti kravu.

Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira. Ima crvenu neukrotivu kosu , prezire rat i najviše od svega voljela bi postati vila na jedan dan.

"Teško je kad si iz malog mjesta. Puno se od tebe očekuje."

-Tonka

Tekst: Tonka Mršić i Gala Nikolić
Majstor svijetla: Marin Lukanović
Grafički dizajn: Filip Koludrović
Video i PR: Sara Blažić
Slikarica: Đana Kršulja
Voditelj svijetla: David Dubrović
Fotografija za plakat: Miranda Legović
Mentorica: Maša Magzan
Glazba: Narodne pjesme Like

Predstava se odvija na otvorenom u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Kampus Trsat.
Ulaz je slobodan, uz prethodnu rezervaciju na e-mail rezervacije.zemljavukova@gmail.com


Izvješće o provedenom projektu

Predstava, koja prati sudbine tri ženska lika, a bavi se onim što publika doživi, odnosno nepisanim društvenim normama, igrala je tri puta (4. i 5.7. 2020. u Rijeci te 8.7.2020. u Gospiću).

U medijima:

Teklić, Lika express, Novi list, Novi list, Radio Gospić, culturenet.hr, Moja Rijeka, Metro portal, seecult.org, indirektno.com, ličke novine.hr, Pou Gospić.hr, thebeat.hr

Voditeljica projekta je Tonka Mršić, studentica APURIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.