17. ožujka 2022.

Gostujuća izložba – Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

Otvaranje skupne izložbe crteža autora i autorica stripa i ilustracije koji su sudjelovali na 1. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije

Početak rada Kolonije je u utorak 22. ožujka 2022. godine u 19:00 sati u Galeriji SKC otvaranjem IZLOŽBE CRTEŽA AUTORA I AUTORICA STRIPA I ILUSTRACIJE KOJI SU SUDJELOVALI NA 1. KVARNERSKOJ KOLONIJI.

Na izložbi će biti postavljene table stripa i ilustracije autora i autorica iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Opatije, Splita i Varaždina i to:

 te autori i autorice iz Primorsko-goranske županije:

KORINA HUNJAK, Rijeka,

▪ ANTONIO FILIPOVIĆ, student Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

IVAN MIŠKOVIĆ, Rijeka,

DAMIR STEINFL, Opatija,

DAMIR STOJNIĆ, Rijeka,

Izložba će biti otvorena od 22. do 30. 3. 2022. godine, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub).

PROGRAM KVARNERSKE KOLONIJE AUTORSKOG STRIPA I ILUSTRACIJE

  1. Otvaranje izložbe crteža autora i autorica koji su sudjelovali na prvoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije, utorak 22. 3. 2022. godine u 19:00h u Galeriji SKC.
  2. Zajednički rad autora u koloniji od 7. do 10. 4. 2022 godine u prostoru DIP-a, Wenzelova 2.
  3. Izložba radova nastalih u 1. i 2. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa u listopadu 2022. godine.

Cilj izložbe i kolonije je promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi potakli mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Ova prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora.

Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova, već više od 10 godina vodi radionicu stripa za djecu u DIP-u i u Opatiji, pod nazivom Kreativna radionica stripa i ilustracije Stvori novi kadar!.


Organizator je DIP, koji podržava stvaralaštvo i kulturnu produkciju autora prepoznatljivih crtačkih rukopisa.

Kvarnersku koloniju autorskog stripa i ilustracije su do sada sufinancirali: Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Poslovni klub PartneRI i drugi donatori. Izvedbu Kolonije su do sada podržali svojim volonterskim radom: zaposlenici i volonteri DIP-a, zaposlenici i volonteri SKC-a, vlasnici i djelatnici tiskare Grafika Helvetica.

Facebook događaj