Klimt – jučer i danas

07. lipnja 2023

Izložba “Klimt – jučer i danas” rezultat je suradnje studentica i studenata Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Kroz projekt se, osim suradnje dvije srodne skupine studentica i studenata, upućuje na važnost očuvanja kulturne baštine, razmjenjuju ideje te educira javnost o djelu Gustava Klimta.

U prvoj fazi projekta studentice i studenti slikarstva upoznali su se s radom Gustava Klimta kroz stručno vodstvo izložbom ‘Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza’ u Muzeju grada Rijeke. Interpretirajući djela u duhu sadašnjice, studenti APURI stječu dodatno izlagačko iskustvo izložbom u Galeriji SKC u suradnji s budućim povjesničarima umjetnosti i kustosima, studentima FFRI.

Izložba se sastoji od dva dijela – prvi dio čini povijesni kontekst i razdoblje djelovanja Gustava Klimta u Rijeci dok drugi dio izložbe čine radovi koje su izradili studenti APURI: Anamarija Špicar, Mariana Ban, Filip Novak i David Seferagić Lorenzin.

Otvorenje će se održati u petak, 9. lipnja u 19 sati te ostaje otvorena do 16. lipnja. Radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Voditelj projekta je FFRI student Ivan Topolovčan uz Dajanu Vesić, a izložba je dio projekta koji se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

<< Povratak na arhiva posts