20. siječnja 2015.

Japanski post-rock bend Mono na Impulse festivalu

Impulse će biti održan od 20. do 26. travnja, a riječ je o višednevnom festivalskom događanju čiji je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Tijekom sedam dana u Rijeci će biti održano niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Impulse festival drugu godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Iz dalekog Tokija u  Rijeku stiže japanski post-rock bend Mono, a prostor Palacha obojit će nježnim ambijentalnim melodijama i instrumentalima protkanim višeslojnim preplitanjem gitarističkih dionica, uz povremeno uključivanje i tmurnih klavirskih nota. Melankoličan, blag i nostalgični downtempo kojeg Mono donosi na pozornicu stvara snažnu i pamtljivu atmosferu zahvaljujući upravo njihovom kompleksnom radu na gitarama.

Na sceni su od 1999. godine, a od tad su izdali sedam odličnih studijskih albuma zbog kojih zaslužuju da ih se postavlja na post-rock pijedestal uz bendove kao što su Caspian ili Explosions in the Sky. Posljednji dvostruki album “The Last Dawn/Rays of Darkness” objavili su u desetom mjesecu prošle godine, a upravo će njega promovirati u sklopu europske turneje na kojoj će ponovno navratiti i do naših prostora 22. travnja.

Mono nastupa kao drugi headliner Impulse festivala, i to uz mračni alt-country bend Wovenhand koji dolazi po četvrti put.  Više informacija o samom festivalu, kao i o cijeni ulaznica, bit će objavljeno uskoro.

(Nikolina Lončar, ziher.hr)