16. svibnja 2016.

Impulse Trigon @ Nemo_Tunel_Život

Impulse Festival zaposjeda i subotu 11 / 6 / 2016., za koju je pripremio pravi riječki izlazak – gradski đir po trigonu klubova Život, Nemo PubTunel.

trigon

U duhu svoje krilatice glazba je posvuda Impulse festival publici želi ponuditi glazbu (što) više žanrova, na više gradskih lokacija simultano.
Trigon je glazbeni svijet kreiran u par stotina metara koji festivalski posjetitelji mogu doživjeti šetnjom laganim korakom.

▲ Trigon počinje programom „Faking Jazz Together“, zamišljenim kao live interpretacijom radio emisije Art Velvet koja se svaki četvrtak, u večernjim satima, emitira na frekvenciji 104,7 (HR Radio Rijeka).
Emisija, koja se bavi jazz, world, filmskom i ostalom glazbom, platforma je koju vodi Dino Grgurić, student i mladi zaljubljenik u glazbu. Za svoj nastup kaže da nam je pripremio svašta, od Les Edits du Golema do Talking Heads-a, a kako sve to zvuči možete poslušati u Nemo Pub od 22 – 02 h. Također, u nadi da će radijski program u dalekoj budućnosti opet zaživjeti, live stream će biti moguće slušati na valovima Radio Rijeke.

▷ Poslije uvoda u Nemu, selimo se u Tunel gdje će nas u 23 sata dočekati Ivan Šarar i ponuditi svojom „Otrovnom maneštrom“, koja predstavlja „muzička sjećanja s dna zamrzivača. Kuhanje pomoću ostataka sumnjivog porijekla, bez recepata, bez pravila. Od teenage angsta preko produžene adolescencije do neuspješnog odrastanja. Tko dođe kajat će se, tko ne dođe: isto će se kajati!.“

▷ Nakon prolaska Tunela idemo u Život gdje će nas od ponoći do ranoga jutra zabavljati phillipe, jedan od osnivača CFSN-a, organizatorIllectricity Festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti, suorganizatorFRüHSTüCK i phillitchevanje klupskih večeri, te koordinator i promotor glazbenog programa @Festival tolerancije (JFF).
Sate ponekad provodi producirajući vlastitu glazbu, remiksirajući tuđu ili slagajući sound design za neke druge mlade vizualne kreativce, samo mu vrijeme ne teče u korist, a dani su kratki. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, preko Balkana do Budimpešte, Beča, Praga sve do Wroclawa u dalekoj Poljskoj. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe. Po službenoj dužnosti posjetio je: najstariji dnb festival u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz u Bugarskoj, Exit Festival, Share Festival, MAD Festival, Elevate Festival, Republika Festival u Rijeci, Hartera, Echo, Soundwave Croatia, Dimensions i Outlook u Puli, Unknown u Rovinju, Hideout, Terraneo, The Garden Festival, Špancirfest, te mnoge druge.

▷ Ulaz je slobodan cijelu večer u Nemu i Tunelu, a od ponoć se ulaz u klub Život naplaćuje s 20,00 kn.

◕ Faking Jazz Together – Nemo Pub od 22 h do 02 h
◔ Otrovna maneštra – klub Tunel od 23 h do 03 h
◕ phillipe – klub Život od 00 h do 05 h

Impulse Festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.