16. svibnja 2016.

Impulse tribina ▷ Video je ubio radio zvijezdu

Na ovogodišnjoj glazbenoj tribini Video je ubio radio zvijezdu otvaramo glavne teme kreativnog procesa stvaranja video spotova ― tehniku, uputstva, insajderske savjete, dobre i loše strane medija.

tribina

Glazbeni videospot još uvijek služi kao promidžbeni materijal za odabranu pjesmu, stoga ne čudi njegova transformacija kroz povijest.
Koliko nam je on važan, od svojih početaka do danas? Što je zapravo donio MTV boom, zlatno doba vizualne prekretnice u poimanju i približavanju glazbe publikama?
Ima li još uvijek interesa za ovakvu formu izražavanja?
Ukratko: Estetika naspram ideje. Indie produkcija, DIY uvjeti ili „plati pa se veseli“ kako izgleda tvoj novi spot. Možda ipak prijateljska usluga?
Što nam još i danas tjera adrenalin u mozak, pri svakodnevnom natjecanju vizualnih informacija koje nas prate u stopu?
Možemo li bez videspotova? Jesmo li You tube ovisnici?

▷▷ Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti na tribni „Video je ubio radio zvijezdu“, a sve to kroz iskustva naših gostiju i pod voditeljskom palicom Anđela Jurkasa.

▷▷ Gosti Impulse tribine su poznati hrvatski režiseri video spotova: Marcella Zanki, Andrej Korovljev i Kristina Barišić.

▷▷ Impulse Festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.