Impulse – In memoriam Nick Drake + PJover

28. ožujka 2014

Osvrt na Nicka Drakea
http://www.brytermusic.com/
http://www.nickdrake.com/…………….

U ponedjeljak, 24.03. osvrnuti ćemo se na rad engleskog kantautora Nicka Drakea, a povod za to je 40 godisnjica njegove smrti.O Nick Drakeu kako to obično biva napisano je mnogo više nakon njegove smrti nego za života, njegovi albumi smatraju se vrhuncem britanske folk-rock scene i kantautorskog žanra uopće. Njegov rad je izvor nadahnuća glazbenicima ‘treće’ ili ‘četvrte’ generacije koji štuju svaku njegovu pjesmu ‘jesenskog ugođaja’, svaki njegov turobni i melankolični stih umotan u akustičnu virtuoznost.

Kroz osvrt na Nick Drake voditi će nas ljubitelj njegovog rad Ronald Rajković. Ujedno na jednom mjestu kroz glazbeni opus biti će i dostupna kompletna diskografija na autentinčnim izdanjima uz neizostavni literarni dio.

Glazbenom osvrtu svojim nastupom pridružit će se i Pjover. Nakon raspada banda N,JAB nastao je akustični freak-folk one-man projekt Pjover. Pjover dolazi iz Rijeke, snima muziku u svojoj sobi i pritom se dobro zabavlja.Ovaj nastup svojevrsna je promocija njegovog samoizdatog albuma imena “PlinkPlonk.”

napomena: izložbeni dio osvrta moguće je pogledati i u utorak i u srijedu od 17-20h

Natrag na program Impulse 2014.

<< Povratak na arhiva posts